Wino DiWine z białej i czerwonej porzeczki

Wino różowe DiWine powstało z kupażu białej i czerwonej porzeczki. To wino o subtelnym bukiecie. Na podniebieniu rześkie i smakowicie owocowe, ze świetną kwasowością i długim, czystym posmakiem. Podawać jako aperitif, do lekkich sałatek, lub do dań z drobiu oraz ryb. Delikatny, różowy kolor powstał z połączenia słomkowej bieli białej porzeczki i rubinowej czerwienie porzeczki czerwonej. Zapachowo łączy w sobie aromaty dwóch porzeczek, czerwona porzeczka pięknie wspiera zapach białej, który dominuje w bukiecie. Każdy owoc ma energię miejsca w którym dojrzewał. Wino kupażu białej i czerwonej porzeczki to energie dwóch regionów: Popówek (okolice Łodzi) i czerwonej porzeczki z dwóch regionów. Pierwsza odsłona to miejscowość Mordy (okolice Siedlec) druga miejscowość Maziarze Nowe (okolice Iłży)

 

półwytrawne

alkohol 13 % obj.

750 ml

podawać w temp. 8-11C

rok produkcji 2022 / 2023

region: okolice Łodzi / Siedlce /Iłża

odmiana wersalska, Rondom, Jonkers 100%

Boże Narodzenie Hotele i Gastronomia Kuchnia Podróże Pomysł na prezent Promocja Walentynki Wielkanoc